Men når sant skal sies så klarte jeg faktisk å lage surdeigsbrød - fra bunnen av, ja - sist uke. Det ble jysla godt, om jeg får si det selv. Tatt i betraktning at jeg ikke har spist gjærbakst på to år, synes jeg det var ganske stort å faktisk kunne bake brød med naturlig gjær, kultivert i mitt eget kjøkken, og ikke merke noen bivirkninger til det. Har smått begynt å spise normal gjærbakst her og der også, så kanskje gjærallergien min bare var en intoleranse som trengte litt avvenning. La oss ikke håpe det er for tidlig til å rope hurra. Hurra!
Anywho, her er beviset på surdeigs-rugbrødet jeg lagde!
Og som ble bakt vellykket!
Og som igjen skal bli bakt,
- vellykket!
Om det vil ta meg år og dager med venting, kultivering, heving og elting
- det skal skje igjen!
Vil gjerne med det samme takke surdeigspoeten i Norwegian Mafia Head Quarter's VIP-avdeling for nydelige minneord.
Mvh
Surdeigsentusiasten
Bare hyggelig, gleden var på min side med tanke på generøs deling av ditt vellykka surdeogsbrød <3
SvarSlettVel Nora, syns du e flinke eg- sama ka di andre seie... he-he.. Uansett; detta såg faktisk veldigt godt ut! Så sett igang når du komme te kjøkkenet i Barnålvn.12! Så spennande å laga sin egen gjæringsprosess! Nei, stå på, Goll, du e go'e på kjøkkenet! Den siste så fløyt utøve.., - kanskje du hadde for lite mjøl i? Lykke te neste gong!
SvarSlettMor
De andre seie sje noge på d, men sympati får eg jo hehe ;) Kanskje det va d, eg vett ikkje.. prøve meg på surdeigs speltbrød i dag, så får sjå koss d går! Og ska sjølsagt setta igang når eg kjeme heim, d glede eg meg t!:)
SvarSlett